Over Caribe Spaans

Patricia Soleira Frías Canto

Gediplomeerd docent Spaans

Ik, Patricia Soleira Frías Canto, kom van oorsprong uit Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Toen ik in 1988 op bezoek ging bij familie in Boxmeer, werd ik verliefd op Nederland en heb ik dit knusse dorp in mijn hart gesloten. Sinds 1991 woon ik dan ook in Boxmeer, enkele jaren nadat ik in Moskou de studie Economie en Landbouw had afgerond. In Nederland kwam ik erachter dat lesgeven mijn passie is. Ik behaalde een diploma voor de hbo-opleiding Leraar Spaans tweedegraads en besloot me fulltime te gaan richten op het lesgeven.  

Patricia Caribe Spaans

“Omdat ik geboren en getogen ben in de Dominicaanse Republiek is Spaans mijn moedertaal.” – Patricia, docent Spaans

Hoe ziet een les eruit?

Omdat ik geboren en getogen ben in de Dominicaanse Republiek is Spaans mijn moedertaal. Als native speaker kan ik mijn leerlingen dan ook echt wat extra’s bieden. Direct bij binnenkomst van het leslokaal worden de cursisten al geprikkeld. Het lokaal is in Spaanse stijl versierd met authentieke materialen. Leerlingen leren hier niet alleen de taal, maar ontdekken ook meer over de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur. Tijdens de lessen spreek ik alleen Spaans en ondersteun ik dit met afbeeldingen. Door middel van deze werkwijze, ook wel het Doeltaal-Voeltaal principe genoemd, leren cursisten de taal efficiënter. Daarnaast krijgen de leerlingen een boekje met ‘chunks’. Dit zijn korte Spaanse zinnen, die tijdens de les gebruikt kunnen worden om iets te zeggen of te vragen.

Wist je dat sinds kort ook Zoom-lessen mogelijk zijn? Zo kunnen we op afstand Spaans leren, zonder het risico te lopen om besmet te raken!


Meer informatie over een cursus? Neem contact met ons op!